Over ons

Binnen De Zagerij is Quirine Reijman een veelzijdig illustrator die zich niet beperkt tot één techniek. Elke opdracht krijgt een eigen karakter mee, maar binnen een opdracht geeft ze aan de illustraties een duidelijke consistentie. Passend bij de doelgroep en het medium.

Bij De Zagerij kan je terecht voor illustraties van:

  • boekomslagen
  • muziekprojecten zoals cd’s en boekalbums
  • uiteenlopende teksten zoals blogs, artikelen, brochures, voorlichtingsmateriaal, proza en poëzie

Quirine houdt daarbij van het schetsmatige, van de suggestie die een schijnbaar onaf beeld oproept. Gecombineerd met sterke contrasten levert dat expressieve en levendige illustraties op.

Soms treedt de grafisch ontwerper wat meer op de voorgrond, bijvoorbeeld bij de boekomslagen. Daar spelen kleur en ruimte voor typografie een belangrijke rol en speelt zij een spel met voor- en achtergrond. Dan zijn haar illustraties helder en grafisch.

Als ontwerper is Quirine gewend te werken binnen de kaders van een opdracht. Ze weet wat een illustratie nodig heeft om tot zijn recht te komen in een ontwerp. En door de kaders hier en daar wat op te rekken, weet ze een opdrachtgever te verrassen met een eigen, unieke visuele vertaling.

portret Quirine Reijman

Grafisch ontwerp en illustratie

De Zagerij ontwerpbureau bestaat uit Quirine Reijman en Marthijn Stam. Communicatie en creatie gaan bij ons hand in hand. Vanuit de inhoud ontwikkelen wij ontwerpen die werken: van logo tot magazine, van pay-off tot promotietekst en van on- tot offline uitingen. Wij vertalen jouw boodschap naar tekst, beeld en vormgeving die prikkelt, informeert, verleidt en overtuigt.

Door onze jarenlange samenwerking (sinds 2008) zijn wij uitstekend op elkaar ingespeeld. Allebei zijn we ontwerper, maar we hebben onze eigen focus. Marthijn richt zich vooral op digitaal- en online ontwerp, Quirine op grafisch ontwerp en illustraties. Benieuwd naar onze websites, magazines, logo’s en huisstijlen? Neem dan hier een kijkje.